קרם ברולה וניל קלאסי 

קרם ברולה וניל קלאסי

 
 
נענע 10

בעקבות תצוגת התכלית של אסף והלהביור - תענוג זוגי מפתה לחגיגת אהבה אינטימית. תתפלאו, זה אפילו פשוט להכנה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
(תמונה: יח``צ)
 (תמונה: יח``צ)    
קטגוריה: קינוחים - כשרות: חלבי - קושי: בינוני

מצרכים (ל - 8 מנות):
מקל וניל חצוי לאורכו
3/4 ליטר שמנת מתוקה – 42 אחוז
¼ ליטר חלב
8 חלמונים
80 גרם סוכר
125 גרם סוכר חום (לפיזור מעל הקרם)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 140 מעלות.

2. בסיר, מביאים לסף רתיחה את החלב עם מקל הווניל. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב, מביאים כמעט לרתיחה ומכבים את האש.

3. בקערת נירוסטה (בזמן שהחלב רותח) מערבבים את החלמונים והסוכר הלבן עד קבלת קצף בהיר.

4. מוסיפים לקצף החלמונים בהדרגה את החלב הרותח תוך כדי השוואת טמפרטורות.

5. מסננים את השמנת ומוזגים לכלים חסיני חום.

6. מסדרים את הכלים בתבנית אפיה ומשאירים רווח בין כלי לכלי.
ניתן, ורצוי, גם לצקת מעט מים לתבנית האפייה (עד גובה חצי של הכלים חסיני החום).

7. אופים בתנור למשך כחצי שעה בטמפרטורה של כ- 180 מעלות עד התייצבות וזיגוג השכבה
העליונה.

8. מפזרים מעל לקרם מעט סוכר חום ובעזרת ברנר מזגגים עד קבלת שכבת קרמל קריספית מעל.


המתכון באדיבות ביסטרו תמרה
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by