פסטה זוקיני ושמנת 

פסטה זוקיני ושמנת

 
 
מתוך הספר של אורנה ואלה

דליה חוגגת יום הולדת עם המשפחה (מול המאהב הפסנתרן) ובעלה מזמין לה פסטה זוקיני. הנה מתכון של אורנה ואלה לפסטה כזו, בדיוק מה שצריך בשביל להרגיע את הבטן ולשמח את הלב

 
 
 
 
 
 
 
 
 
(צילום: יעל אילן ושרון דרעי)
 (צילום: יעל אילן ושרון דרעי)    
קטגוריה: פסטות - קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק (8 מנות):
1/2 3 כוסות (1/2 ק"ג) קמח
1 כוס לא גושה (150 גרם) סולת חיטה טחונה דק מאוד (במטחנת קפה)
3 כפיות מלח
5 ביצים

לרוטב (4 מנות):
1/2 ק"ג זוקיני
שמן לטיגון עמוק
1 כוס (240 מ"ל) מים
2/3 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
120 גרם חמאה
מלח, פלפל לבן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
3/4-1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
עלי בזיליקום טריים


אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו לישה שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסולת והמלח ומערבבים במהירות בינונית.

2. מוסיפים את הביצים זו אחר זו ולשים עד שנוצר כדור בצק (ייתכן שלא יהיה צורך בכל הביצים) מעט יבש וקשה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד חצי שעה.

הרידוד:

3. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. עוטפים חלק אחד שוב בניילון ומניחים בצד.

4. מכוונים את מכונת הפסטה לחריץ הרחב ביותר ומכניסים לתוכו חלק אחד. מעבירים את הבצק פעמיים דרך החריץ.

5. מקפלים את העלה לשלושה (כמו מכתב), מוסבבים כך שצד אחד פתוח פונה אל המכונה ומעבירים עוד פעמיים. מקטינים את רוחב החריץ במכונה בהדרגה, ומעבירים פעמיים בכל חריץ.

6. כשמגיעים לרווח הצר ביותר, מקפלים את העלה הארוך עד שמקבלים שוב מלבן בגודל ובעובי של המלבן המקורי, וחוזרים שוב על כל התהליך.

7. חותכים את העלה לרוחב לאטריות רחבות (2-3 ס"מ) ומפזרים בתבנית מקומחת היטב. מאחסנים במקרר. ממשיכים כך עם מחצית הבצק השנייה.

8. מאחסנים במקרר עד יום, או מקפיאים כמה ימים, ומבשלים ישירות מהמקפיא, בלי להפשיר.

הכנת הרוטב:

1. חותכים את הזוקיני לעיגולים בעובי חצי ס"מ.

2. מחממים היטב שמן לטיגון עמוק בסיר, מוסיפים את הזויקני ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוציאים מהסיר ומספיגים מעודפי השמן.

3. מעבירים את הזוקיני למחבת רחבה (שתכיל את הפסטה בהמשך). מוסיפים את המים והבזיליקום ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים על להבה גבוהה עד שכמות המים מצטמצמת במחצית, והם רוויים בטעם הזוקיני והבזיליקום.

4. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה. ממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה תוך בחישה רק עד שהחמאה נמסה ומתאחדת עם הנוזלים.

5. מתבלים במעט מלח ופלפל לבן, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט.

אופן ההגשה:

1. מבשלים את הפסטה (חצי כמות מהבצק) במים רותחים וממולחים (כ-5 ליטרים מים ושתי כפות מלח) כדקה.

2. מסננים היטב ומוסיפים את הפסטה לרוטב. מוסיפים חופן מהפרמזן, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש. מפזרים את יתרת הפרמזן ועלי בזיליקום טריים. מגישים מיד.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by