סינטה עם עדשים ויין 

סינטה עם עדשים ויין

 
 
מיה קאופמן

לקראת הסילבסטר ובהשראת הבשרים שבפרק: מתכון סינטה עם טריו עדשים ברוטב יין אדום. כל מה שצריך זה נתח בשר משובח

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
קטגוריה: בשרים - כשרות: בשרי - קושי: קל

מצרכים:
ק"ג סינטה חתוכה לאורכה ומחולקת לרבעים.
1-2 כפות תערובת חמישה תבלינים
2 כפות סוכר חום.
מלח ים אטלנטי, פלפל גרוס.

לעדשים:
כוס עדשים מכל סוג שחורים, אדומים, וירוקים.
מלח, פלפל.

לרוטב:
חצי ליטר ציר בקר
כוס יין לבן
כף רוטב צדפות משובח
חמאה
מעט עלים ירוקים

הכנת העדשים:
1. מבשלים לחוד כל סוג עדשים עד לריכוך.
חשוב להקפיד בעיקר בעדשים האדומות כדי שלא יהפכו לעיסה. לתבל עם מלח ופלפל לשמור במקום חם.

הכנת הרוטב:
1. לצמצם ציר בקר ויין לבן עם רוטב הצדפות למידת סמיכות של רוטב. ניתן להסמיך עם חמאה קרה.

הכנת הבשר:
1. מורחים את הבשר בתערובת התבלינים הסוכר מלח ופלפל לפי טעם.
2. צולים את הבשר מכל צדדיו על מחבת חם (רצוי מחבת שאפשר להכניס לתנור) כשתי דקות מכל צד עד אשר הבשר מקבל גוון זהוב כהה.
4.מכניסים לתנור מחומם מראש 180 מעלות כ 7 דקות למידת מדיום רייר. (ניתן לצלות עוד 3-7 דקות לדרגות עשיה גבוהות יותר לפי הטעם).
5. ממתינים כ-5 דקות לצינון ופורסים למניפה.

להגשה:
מסדרים יפה על הצלחת את העדשים, מוסיפים את פרוסות הסינטה ולצקת מעל מהרוטב, לקשט עם עלים ירוקים.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by